Zadar

Zadar

Plaats in Kroatië

De stad Zadar is gelegen in de regio Dalmatië. Door zijn strategische ligging aan de Adriatische Zee heeft de nodige historie en is dan ook zeer interessant om te bezoeken.
Door de overheersingen van andere landen zijn er talloze oude gebouwen en een deel van de stadmuur bewaard gebleven.
Het is dan ook een prima streven om een vakantiewoning in of rondom de havenstad Zadar te boeken. In dit deel van Dalmatië is genoeg te beleven voor de actieve toerist. Dus ben je van plan om komende zomer de vakantie in Kroatië door te brengen dan is de kustplaats Zadar wellicht een interessante plek voor jou!


Toerisme

Het oude stadcentrum van Zadar is gelegen op een schiereiland en is werkelijk schilderachtig. De oude huizen met de rode dakpannen bovenop schitteren als een diamant in de Adriatische Zee.
De stad biedt zowel overdag als in de avonduren het nodige vertier. Het centrum is autovrij en als je wandelt door de smalle steegjes kun je perfect inbeelden hoe het leven hier in vroegere tijden was. De nostalgie is nooit ver weg in deze stad!
Maar ook het achterland van Dalmatië en andere regio’s is de moeite waard. Er zijn prachtige natuurparken in de omgeving te vinden. Doe het park Paklenica eens aan, voor sportieve recreanten is dit een perfecte plek om energie af te blazen of simpel weg te genieten van prachtige natuur. Ook de Plitvice Meren met de prachtige watervallen zijn goed aan te doen met de auto vanuit Zadar. Dit is voor velen het mooiste natuurpark van Kroatië!
Dus nog op zoek naar een vakantiehuis in Dalmatië, denk dan eens aan Zadar als reisbestemming.

Plaatsnaam

Zadar

Aantal inwoners

circa 84.000