Borger

Borger

Plaats in Nederland

Borger is een plaats welke al vele honderden jaren oud is. Ook daarvoor is er altijd al leven geweest in deze regio. De aanwezigheid van de hunebedden wijst daar ook op.
In Borger zijn er meer dan voldoende voorzieningen, dit kan handig zijn als u hier een vakantie doorbrengt. Er is een leuke weekmarkt en er zijn diverse winkels en vooral in de zomer zijn er dan ook toeristen te vinden in de leuke dorp.
Ook zijn er enkele restaurants en hotels te vinden en niet te vergeten liggen er diverse vakantieparken in de directe omgeving. Een vakantiehuis huren vlakbij Borger behoort dan ook absoluut tot de mogelijkheden.


Toerisme

De bekendste toeristische trekpleister van Borger zijn toch wel de hunebedden welke vlakbij het dorp te vinden zijn. Waaronder zelfs het grootste hunebed van Nederland. Hier is zelfs een heus hunebedcentrum te vinden waar u alles te weten kunt komen over deze opmerkelijke verschijning op het Drentsche platteland. Hiernaast kunt u trouwens ook nog andere rijksmonumenten bezichtigen tijdens uw vakantie in of nabij Borger.
Verder is deze streek van Drenthe vooral een goede locatie om te genieten van de natuur. Er zijn talloze fietspaden en prima wandelroutes waar u zich heerlijk kunt uitleven.
Als het weer het toelaat is het ook mogelijk om te gaan zwemmen in één van de natuurwateren welke in deze regio te vinden zijn.
Drenthe is een relatief dunbevolkte provincie en dit merkt u dan ook als u uw vakantie doorbrengt in deze regio. Desalniettemin is het aanbod van vakantiehuizen in de omgeving best wel breed te noemen en u heeft dan ook veel keus om de geschikte vakantieaccommodatie te vinden die bij uw wensen aansluit.

Plaatsnaam

Borger

Aantal inwoners

circa 5.000