Drenthe

Drenthe

Regio in Nederland

Drenthe een unieke vakantieregio.
Eens er lekker tussenuit in Nederland ? Een vakantiehuis huren in de provincie Drenthe is dan wellicht een prima alternatief voor u. U bent er dan eens lekker helemaal uit en komt helemaal tot rust. Files kennen ze in dit deel van Nederland eigenlijk niet. Vanuit uw Bungalow in Drenthe kunt u diverse leuke tripjes maken in deze groene provincie. Drenthe heeft u als toerist veel te bieden maar centraal staat toch wel de rust en ruimte welke deze schitterende streek u te bieden heeft.
Als u een dagje uit wilt naar de stad, dan is het een goed idee om vanuit uw huisjein Drenthe een dagje naar Assen toe te gaan. Dit is een leuke stad waar het nodige vertier te vinden is. Als u kinderen heeft zullen ook zijn graag mee willen want aan de rand van Assen ligt het verkeerspark, dit is een erg leuk uitje en bovendien nog educatief ook. Huur daarom eens een leuke vakantiewoning op een gezellig vakantiepark.

 


Toerisme

Genoeg te beleven voor de vakantieganger in deze provincie.
Drenthe is een bosrijke regio met ook veel akkers en weilanden. Maar ook typerend voor deze regio zijn de prachtige heidevelden, hier kunt u tijdens uw vakantie heerlijk wandelen of fietsen. Ook de voormalige veenkoloniën zijn absoluut een bezoek waar.

Fietsvakantie liefhebber, huur een fiets op het vakantiepark in Drenthe. Wij raden uw ook aan om uw fiets mee te nemen naar uw vakantiehuis in Drenthe. Maar zoals al eerder vermeldt kunt u ook prima wandelen in deze groene provincie. Bij voorkeur kan dat in één van de nationale parken. Ook leuk is om een deel van  het Pieterpad te bewandelen. Ook leuk erg leuk om tijdens uw vakantie te doen is het lopen van het Boomkroonpad. U loopt hier via diverse loopbruggen langs de toppen van de bomen in een prachtig bosrijk gebied. Kijk eens op onze website voor een aanbod van vakantiewoningen in Drenthe.
Als start van de vakantiepret is er niets leuker zelf naar een passende behuizing te zoeken. En eventueel kunt u zelf online een vakantiehuisje in Drente huren.
Wat betreft de slaapmogelijkheden voor de toerist is er de laatste tien jaren veel ten goede verbeterd in deze provincie, vroeger waren er alleen recreatiewoningen bij particulieren te huur, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om bij één van de vele vakantieparken van Drenthe een bungalow of chalet te huren. Naarmate er meer keus is gekomen wat betreft de overnachtingsmogelijkheden is het voor de vakantieganger ook aantrekkelijker geworden om een huisje te huren in Drenthe.

Provincie

Drenthe

Oppervlakte

2.681 km2

Aantal inwoners

492.000

Hoofdstad

Assen