Coevorden

Coevorden

Plaats in Nederland

Coevorden is een stad in Drenthe waar u een prima vakantie kunt doorbrengen. Zoals vermeldt is heeft Coevorden stadsrechten maar het voelt allesbehalve een stad. De indeling in ruimtelijk en bovendien is er veel groen te vinden.
Het is niet precies bekend hoe oud deze levendige plaats is, maar dat het meer dan tien eeuwen teruggaat is wel duidelijk geworden uit oude documenten.
Het centrum is compact en heeft talloze winkels, als u een winkelliefhebber bent kunt u zich hier prima een halve dag vermanken tijdens uw vakantie in Drenthe. Ook zijn er meer dan genoeg gezellige cafés en restaurants te vinden.
Doordat langs de stad de rijksweg N34 loopt maakt het dat het prima bereikbaar is. Ook de autosnelweg A28 is goed te bereiken.


Toerisme

In de regio rondom Coevorden is er voor de vakantieganger meer dan voldoende vertier te vinden en zowel voor jong als oud.
Voor kinderen is er bijvoorbeeld Plopsaland indoor Coevorden te vinden, dit ligt iets buiten de plaats zelf en richting Dalen. Hier is voor de kinderen erg veel te doen er zijn glijbanen, zweefmolens, voorstellingen en zelfs een heuse indoor achtbaan.
Hier vlak bij is een groot bungalowpark van een keten te vinden waar u eventueel een vakantiehuis kunt huren maar ook als u hier niet verblijft is het mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van het subtropische zwemparadijs.
Voor de oudere toeristen is het leuk om het Kasteel van Coevorden een te bezoeken, dit rijksmonument is al vele honderden jaren oud en een belangrijke toeristische trekpleister van de provincie Drenthe.
In het plaatsje klooster kunt u een oude korenmolen bezoeken, deze is op sommige dagen ook open voor toeristen.
Rondom Coevorden zijn er prachtige wandel- en fietsroutes, als u hier op vakantie gaat is het verstandig de plaatselijke VVV te bezoeken en u zo op de hoogte te stellen van de diverse mogelijkheden. Doordat u vlak bij de grens met Duitsland verblijft is het ook mogelijk om per fiets de grens over te steken.
Als u wat grotere plaatsen wilt bezoeken tijdens uw vakantie dan is het mogelijk om bijvoorbeeld Emmen of Assen aan te doen. Ook de schitterende stad Groningen is bereikbaar met een goede driekwartier rijden.

Plaatsnaam

Coevorden

Aantal inwoners

circa 14.500