De Wolden

De Wolden

Plaats in Nederland

De Wolden is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze regio kenmerkt zich door de dunbevolktheid en de fraaie natuur. Voor mensen die van wandelen en fietsen houden, kortom actief in de buitenlucht willen zijn is dit dan ook één van de beste plekken van Nederland om de vakantie door te brengen.
Als u er ook voor kiest om een vakantiehuis in De Wolden te huren dan kunt u kiezen uit verschillende dorpen en buurtschappen die onder de gemeentegrenzen vallen. Plaatsen als Echten, Koekange en Zuidwolde zijn prima plekken om de te verblijven tijdens de vakantie in Drenthe.
Hoe dan ook als u verblijft in de gemeente De Wolden is de natuur eigenlijk altijd op loopafstand bereikbaar. 


Toerisme

Het leuke aan De Wolden is dat het om een uitgestrekte gemeente gaat waaronder weer talloze (veelal) kleine plaatsen vallen. Dus of u nu de vakantie doorbrengt in De Wijk of laten we zeggen Ruinen, er is altijd wel iets te vinden wat toeristen zal bekoren. De bosrijke omgeving nodigt in ieder geval uit tot het maken van lange wandeltochten. Er zijn meerdere nationale parken te vinden in dit deel van Drenthe waaronder de Weerribben-Wieden en het Dwingelderveld. Ook het Reestdaal is het bezoeken waard. In de gemeente De Wolden zijn er ook prachtige paardrijden en bij een lokale manege kun je onder begeleiding een leuke tocht maken. Gaat het om een gezinsvakantie die je in de gemeente De Wolden doorbrengt dan is dit ook een hartstikke leuk uitje voor de hele familie. Kortom genoeg te zien en te beleven in dit prachtige stukje Nederland!

Plaatsnaam

De Wolden

Aantal inwoners

circa 24.000