Diever

Diever

Plaats in Nederland

Diever is gelegen in het westelijke gedeelte van de provincie Drenthe. Het is een rustig gelegen dorp met een gezellig centrum. In de zomer wordt er met het oog op toerisme ook de nodige dingen georganiseerd.
Diever is gelegen in een bosrijk gebied en heeft dus een groene uitstraling. Het dorp is al vele honderden jaren oud en er staan ook nog talloze oude huizen welke Diever een authentieke uitstraling geven. In de omgeving van het dorp is het goed mogelijk een vakantiewoning te huren en zodoende deze regio beter te leren.


Toerisme

In het dorp zelf is het mogelijk om het Archeologisch Centrum West-Drenthe te bezoeken, hier kunt u veel informatie te weten komen over de geschiedenis van deze streek.
Ook is er een oude korenmolen te vinden in Diever, deze molen van circa 130 jaar oud is te bezichtigen.
Ook is er elk jaar een opvoering van een toneelstuk van Shakespeare, dit evenement wordt in de openlucht gehouden en trekt elk jaar weer vele duizenden toeristen naar Diever toe.
Ook bekend is de boekenmarkt welke jaarlijks plaatsvindt op de tweede pinksterdag. Ook dit gebeuren trekt vele vakantiegangers.
De omgeving om dit dorp heen leent zich prima voor het maken van wandelingen en fietstochten. Als u een vakantiehuis huurt is het dan ook verstandig om de fiets mee te nemen.
Op fietsafstand ligt het natuurpark Berkenheuvel en dit is een prima uitgangspunt voor het maken van een wandeling of fiets één van de routes in deze omgeving.
Ook zijn er diverse galeries te bezoeken in het westen van Drenthe.

Plaatsnaam

Diever

Aantal inwoners

circa 2.100