Emmen

Emmen

Plaats in Nederland

Het vermoedelijke ontstaan van Emmen is waarschijnlijk rond de twaalfde eeuw begonnen. En is in de loop van de jaren gestaag gegroeid van een klein gehucht tot een redelijke plaats. Het leuke aan Emmen is dat het zeer divers is, het heeft elementen van een grote stad in zich, maar amper 500 meter verder waant u zich in een authentiek dorpje met prachtige boerderijen en landhuizen met rieten kappen. Het centrum is erg gezellig met leuke winkeltjes en de nodige horeca. De bevolking is er gemoedelijk. Het aanbod van vakantiehuizen wordt de laatste jaren dan ook steeds groter en een vakantie in Emmen doorbrengen is dan ook een leuk idee.


Toerisme

Emmen is een levendige plaats welke steeds beter inspeelt op de behoeften van de toeristen. Ook wat betreft overnachtingen is er voldoende keus, er zijn talrijke hotels, maar ook is er aan de rand van Emmen een vakantiepark te vinden.
Grote publiekstrekker is natuurlijk het bekende Dierenpark Emmen, dit ligt bij het centrum en geeft het daardoor een uniek karakter. Als u met kinderen op vakantie bent dan is dit een gegarandeerde hit.
Ook kunt u in deze plaats prima winkelen en in de zomer zijn er dan ook veel toeristen te vinden onder het winkelende publiek.
Als u liever naar een museum gaat dan is Emmen ook hiervoor een prima keuze. Er zijn er meerdere te vinden, maar ook een theater is aanwezig.
Een fiets meenemen is ook een aanrader, als u de plaats uitfietst komt u gelijk in de natuur. Het landschap is divers en er zijn een aantal prachtige fietsroutes welke u kunt uitrijden.
Boek dus eens een vakantiehuisje in de regio Emmen en ontdek van hieruit al het moois wat de provincie Drenthe te bieden heeft.

Plaatsnaam

Emmen

Aantal inwoners

circa 59.000