Exloo

Exloo

Plaats in Nederland

Exloo is een fraai dorp en staat bekend om zijn prachtige oude huizen en boerderijen. Het heeft een gezellig dorpsplein en verder is deze plaats uniek om zijn schaapskooi welke midden in het dorp te vinden is.
Exloo is al een relatief oude stad, maar de exacte oorsprong is helaas niet meer te achterhalen.
Het dorp heeft een aantal leuke winkeltjes en ook restaurants zijn er te vinden. Voor de dagelijkse boodschappen is er een supermarkt, deze wordt vooral in de zomermaanden ook aangedaan door de toeristen welke in dit deel van Drenthe de vakantie doorbrengen.
Een vakantiehuis huren al dan niet op een vakantiepark in de regio rondom Exloo is dan ook goed mogelijk.


Toerisme

Als u op vakantie gaat in of rondom Exloo dan is het verstandig om na aankomst in de  vakantiewoning dezelfde dag nog een bezoekje te brengen aan de TIP, dit is een afkorting Toeristisch Informatie Punt en is te vinden in het centrum van Exloo.
Hier kan u allerlei informatie verstrekt worden over musea, horeca, detailhandel, maar ook gratis plattegronden met fietsroutes en wandelpaden worden hier verstrekt.
Als u nog geen accommodatie heeft in Drenthe dan kunt u bij de TIP ook info krijgen waar de diverse vakantiehuizen en bungalowparken zijn te vinden in de regio.

Als u een fervent wandelaar of fietser bent dan zult u een prima vakantie door kunnen brengen in de regio Exloo. Er zijn diverse bossen en een variërend landschap wat het maakt dat u als recreant een leuke tijd zult hebben.
Doe ook eens het Molenveld aan, dit is een natuurgebied met prachtige heidevelden. Neem eventueel uw zwemkleding mee, want hier vlakbij is ook een prachtig openluchtzwembad. Op een warme zomerdag kunt u hier de nodige verkoeling vinden.
Exloo is een echte recreatieregio en er is meer dan voldoende te doen om uw tijd in Drenthe tot een geslaagde vakantie te maken.

Plaatsnaam

Exloo

Aantal inwoners

circa 1.800