Gasselte

Gasselte

Plaats in Nederland

Gasselte is een dorp welke relatief oud is, hoewel niet te achterhalen valt wanneer dit dorp zijn ontstaan heeft gehad is het wel zeker dat het in de veertiende eeuw er als was. Maar ook hiervoor woonden in dit gebied in ieder geval al wel mensen.
Het dorp zelf is compact en kenmerkt zich door een aantal standbeelden van markante figuren uit het verleden. Ook is er nog een oorlogsmonument te vinden in het dorp.
Ook leuk is het witte kerkje in deze plaats, dit trekt nog wel de nodige toeristen.
Rondom het dorp zijn wel een aantal vakantiehuizen welke te huur worden aangeboden aan toeristen.


Toerisme

De recreant welke op vakantie gaat in de omgeving van Gasselte komt vooral voor de schitterende groene omgeving. Er zijn talloze prachtige bossen waar je kunt wandelen en fietsen. Als u in deze regio dus een vakantiehuis huurt is het aan te raden om in ieder geval de fiets mee te nemen. In de zomermaanden is het dan ook duidelijk dat deze streek een echte fietsregio is. Er zijn dan ook talloze fraaie routes waar zowel de recreant als mede de sportieve fietser mee uit de voeten kan.
Ook zijn er in de regio rondom Gasselte enkele natuurwateren waar je bij mooi weer heerlijk een dagje kunt bivakkeren.
Een vakantie in deze streek staat synoniem aan het duurzaam doorbrengen van de vrije tijd.
Ook zijn er leuke restaurantjes te vinden in deze regio, dus als u een vakantiewoning huurt hoeft u niet elke dag zelf voor uw eten te zorgen.
Het toerisme is wel kleinschalig dus u hoeft niet te vrezen voor duizenden vakantiegangers. Ook in het hoogseizoen kunt u daarom nog prima een vakantie doorbrengen in Gasselte.

Plaatsnaam

Gasselte

Aantal inwoners

circa 1.650