Hoogersmilde

Hoogersmilde

Plaats in Nederland

Het dorp Hoogersmilde ligt aan de zogenaamde Smildervaart, in de zomer varen hier veel recreatieboten. Het dorp is ook bekend van de zendmast welke enkele kilometers buiten deze plaats ligt. Deze mast is een echt landmark in deze regio van Drenthe.
Het dorp is verder niet al te toeristisch en heeft niet echt veel te bieden aan de vakantieganger. Aan de rand van het dorp liggen er wel een aantal vakantieparken want de omgeving rondom Hoogersmilde trekt wel weer de nodige toeristen. Dit dorp is wel prima te bereiken door zijn goede ligging aan een rijksweg en binnen vijf minuten zit u bovendien op de snelweg.


Toerisme

Als u op vakantie gaat in de provincie Drenthe dan kan de plaats Hoogersmilde wellicht dienen als een goede uitvalsbasis van u diverse tripjes welke u tijdens het verblijf in deze regio wilt maken.
Aan de rand van het dorp begint een bosrijk gebied waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen, een vakantiehuis huren tussen de bomen is wellicht dan ook echt iets voor u. Er zijn in ieder geval enkele bungalowparken waar u een vakantiehuisje kunt huren.
Als u het leuk vindt om een stad te bezoeken tijdens uw vakantie in Drenthe dan is het goed te weten dat Assen om de hoek ligt. Hier kunt u leuk winkelen en zijn er diverse fraaie oude gebouwen welke u kunt bezichtigen. Iets verder tijden maar ook prima bereikbaar is de stad Groningen, deze staat bekend als een echte winkelstad en ook uitgaan is hier erg leuk.
Om Hoogersmilde heen liggen er ook enkele leuke dorpjes welke u aan kunt doen tijdens uw vakantie in dit deel van Drenthe.

Plaatsnaam

Hoogersmilde

Aantal inwoners

circa 1.550