Hoogeveen

Hoogeveen

Plaats in Nederland

Hoogeveen is een grote plaats welke gelegen is aan het begin van de snelweg richting de stad Groningen. De plaats trekt niet al te veel toeristen. Toch zijn er voor vakantiegangers wel degelijk een aantal gebouwen en musea te bekijken.
Korenmolen de Zwaluw is een oude molen die nog in perfecte staat verkeerd en absoluut een bezoekje waard als u in dit deel van de provincie Drenthe verblijft. Deze molen is ook een Rijksmonument.
Ook het museum “de 5000 morgen” is interessant, dit is een cultuur historisch museum.
In de zomer kunt u deelnemen aan de fietvierdaagse van Drenthe, Hoogeveen is één van de opstapplaatsen.


Toerisme

Als toerist is Hoogeveen geen verkeerde plek om als uitvalsbasis te hebben. Door de goede infrastructuur is dit deel van Nederland goed bereisbaar. Emmen is bijvoorbeeld maar 10 minuten rijden. Assen circa 20 minuten en Groningen ruim een half uur. Deze plaatsen hebben voor toeristen veel te bieden. Bovendien kunt u prima winkelen in deze plaatsen.
Ook zijn er diverse leuke dorpjes te vinden rondom Hoogeveen en niet te vergeten enkele natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er is dan ook best een redelijk aanbod van vakantiehuizen in dit deel van Drenthe. Als u liever op een vakantiepark verblijft dan is er in Emmen nog een leuk bungalowpark te vinden.
De recreatieve sector ontwikkeld zich ook de laatste jaren, er wordt steeds beter gekeken naar wat de behoeften zijn van de toerist welke een vakantie doorbrengt in de regio rondom Hoogeveen.
Dit deel van Drenthe wordt dan ook steeds interessanter voor de recreant en vakantieganger.

Plaatsnaam

Hoogeveen

Aantal inwoners

circa 55.000