Hooghalen

Hooghalen

Plaats in Nederland

Hooghalen is een plaats welke een nadrukkelijke link heeft met de oorlog. In de tweede wereldoorlog is het dorp deels verwoest. En ook het Herinneringscentrum Kamp Westerbork is te vinden nabij dit Drentsche dorp.
Het dorp heeft enige middenstand en de belangrijkste levensvoorzieningen kunt u in Hooghalen inkopen. Er zijn een tweetal kerken welke u kunt bezoeken en ook is er horeca aanwezig in dit dorpje. Er is ook beperkt aanbod van vakantiehuizen in of nabij Hooghalen.
Het dorp zelf trekt niet al te veel toeristen of het moeten wandelaars en fietsers zijn die in de zomer deze regio aandoen.


Toerisme

De omgeving rond Hooghalen leent zich uitstekend voor het maken van een korte vakantie. Vooral als u graag enige beweging wilt tijdens uw vakantie dan zit u hier goed. Er zijn enkele prachtige natuurgebieden te vinden waar u prachtige wandelingen kunt maken. Maar ook zijn er meerdere schitterende fietsroutes. Als u een vakantiehuis huurt in de omgeving van Hooghalen dan is het ook aan te raden uw wandelschoenen en fiets mee te nemen op vakantie.
In de omgeving zijn er ook leuke dorpjes te vinden met kleine winkeltjes en leuke galeries.
Massatoerisme zult u niet aantreffen in de provincie Drenthe, maar duurzame recreatie des te meer.Grote vakantieparken zult u dan ook bijna niet aantreffen in deze regio, maar wel leuke accommodaties met veel privacy en een eigen sfeer. Dit komt doordat er rondom Hooghalen veel particuliere eigenaren van vakantiewoningen zijn die zelf hun vakantiehuisje aan de toerist verhuren.

Plaatsnaam

Hooghalen

Aantal inwoners

circa 975