Mantinge

Mantinge

Plaats in Nederland

Mantinge is een klein dorpje gelegen in de provincie Drenthe. De omgeving bestaat met name uit akker- en weilanden en natuurlijk enkele beboste gebieden waar dit deel van Nederland patent op lijkt te hebben.
Verder is het vooral de rust die veel mensen beklijft en doet terugkomen naar dit deel des lands. Ben je ook een rustzoekers en buitenmens dan is dit Drentse dorp misschien wel precies wat jou trekt.
Wat betreft faciliteiten die Mantinge te bieden heeft kunnen we kort zijn. Die zijn er namelijk niet, je bent voor je dagelijkse boodschappen aangewezen op één van de andere plaatsen in de gemeente Midden-Drenthe.
Een auto zal je dus tijdens je verblijf wel nodig hebben, maar hierdoor kun je de omgeving rondom Mantinge meteen verkennen en het natuurschoon komt als het ware op je af tijdens een ontspannen autorit.


Toerisme

Verblijf je in een vakantiewoning in Mantinge dan is het raadzaam de fiets en wandelschoenen mee te nemen. Het natuurgebied Mantingerzand ligt om de hoek en is zowel ter voet als per fiets prima te verkennen.
Dit natuurgebied aan de rand van Mantinge bestaat uit zandverstuivingen en heidevelden en natuurlijk de nodige bebossing. Het iets verder gelegen natuurpark Dwingelderveld is ook een aanrader en misschien wel het mooiste park van Drenthe!
Breng je met kinderen de vakantie door in Mantinge dan kun je ook de dierentuin in Emmen aandoen, ook kun je hier leuk winkelen, een restaurantje pakken en afsluiten met een leuke film in de bioscoop.
Dit deel van Nederland is dunbevolkt en je kunt hier nog helemaal tot rust komen. Spreekt jou dit aan dan moet je toch echt eens richting Mantinge afreizen. 

Plaatsnaam

Mantinge

Aantal inwoners

circa 200