Midden-Drenthe

Midden-Drenthe

Plaats in Nederland

Midden-Drenthe is een grote gemeente waar onder andere plaatsen als Hoogersmilde, Beilen en Westerbork onder vallen. Door zijn prima bereikbaarheid en gunstige liggen is deze regio populair onder toeristen. Dit kunnen dagjesmensen zijn maar ook vakantiegangers die hier enkele van enkele tot aan weken verblijven. Het mag dan ook geen bevreemding wekken dat de gemeente Midden-Drenthe inspeelt op de behoeften van de mensen, de recreatiesector is een groeiende sector in dit deel van de provincie. De voorzieningen voor toeristen worden dan ook steeds beter, dit zie je onder andere terug in het groeiende aantal vakantiewoningen in Midden-Drenthe. Maar ook goede bewegwijzering die vakantiegangers de goede kant opsturen naar de toeristische hoogtepunten zijn meer dan goed te noemen.


Toerisme

Of u nu een luxe vakantiehuis wilt boeken in Westerbork of toch de voorkeur heeft voor een woning op een vakantiepark in Hoogersmilde, of toch maar kiezen voor een eenvoudig huisje midden tussen het groen van Zwiggelte. Het is allemaal mogelijk, dat is ook meteen zo leuk aan de gemeente Midden-Drenthe, het diverse aanbod van accommodaties en het dynamische karakter van deze streek. Het is een aaneenschakeling van leuke dorpen en buurtschappen met elk hun eigen karakter. Ook zijn er binnen de gemeentegrenzen interessante musea te vinden. Maar waar de meeste mensen voor komen is toch wel de prachtige natuur. Er zijn meerdere natuurparken te vinden en veel mensen die een vakantiehuis huren in Midden-Drenthe nemen standaard de fiets mee. Ook een paar wandelschoenen mag niet ontbreken trouwens. Wil je een stad bezoeken dan liggen steden als Zwolle en Groningen op een acceptabele afstand. Hier kun je als toerist prima een dagje rondslenteren en het winkelaanbod is ook prima.
Voor een leuk weekend of midweek ertussenuit is de gemeente Midden-Drenthe een plek die je serieus in overweging moet nemen.

Plaatsnaam

Midden-Drenthe

Aantal inwoners

circa 33.500