Midlaren

Midlaren

Plaats in Nederland

Midlaren is een dorp gelegen bovenin de provincie Drenthe. Wat betreft faciliteiten heeft het de beschikking over een horeca-uitspanning waar je zowel gezellig een drankje kunt doen alsmede een avondje lekker uit eten.
Voor rustzoekers is het huren van een vakantiehuis in Midlaren een goede suggestie. Dit Drentse dorp geniet enige bekendheid onder toeristen door de aanwezigheid van twee hunebedden aan het rand van deze plaats.
Verder is ook het op loopafstand gelegen Zuidlaardermeer populair onder vakantiegangers en waterrecreanten. Ook het landelijke karakter rondom Midlaren spreekt veel mensen tot de verbeelding. Ongelijk kunnen wij ze hierin niet geven!


Toerisme

Dat het dorp Midlaren een interessante optie kan zijn om de vakantie door te brengen zit hem met name in de diversiteit van de omgeving. Dit deel van Drenthe bestaat niet alleen uit fraaie landerijen en bossen ook een water als het Zuidlaardermeer is natuurlijk prachtig.
Genieten is het ook van het plaatsje Middelburg zelf en de inwoners. Hier geen jachtig leven maar een plek waar ieder nog tijd voor elkaar maakt. Voor veel mensen is het noorden van Nederland een verademing, een plek waar het buitenleven centraal staat en men te midden van prachtige natuur tot rust komt.
Maar ook als u uw wandelschoenen niet bij u hebt kan een weekend of midweek Midlaren een leuke tijd zijn. De stad Groningen ligt om amper tien minuten rijden. De bruisende studentenstad kan een leuke tegenhanger zijn voor de fiets- en wandeltochten die u reeds heeft ondernomen.
Dus boek een vakantiehuisje in Midlaren en geniet van een prachtig stukje Drenthe!

Plaatsnaam

Midlaren

Aantal inwoners

circa 425