Odoorn

Odoorn

Plaats in Nederland

Het is niet helemaal duidelijk wanneer het Drentsche dorp Odoorn is ontstaan maar in de veertiende eeuw bestond het in ieder geval.
Het is van oorsprong uit een echt boerendorp en ook heden ten dag ziet u buiten de bebouwde kom diverse prachtige boerenbedrijven. Sommige van de oudste boerderijen zijn zelfs toeristische trekpleisters geworden.
Tegenwoordig zijn herbergt het centrum van het dorp ook wel enkele wijkjes met normale particuliere woningen.
Het dorp zelf wordt niet veel door toeristen aangedaan. De omgeving des te meer.


Toerisme

Elke zomer vindt in Odoorn het Internationaal Folkloristisch Dansfestival plaats, dit trekt vele toeristen die op vakantie zijn in de provincie Drenthe. Het festival duurt vijf dagen en is een openluchtgebeuren.  De zang en dans wordt gedaan door tientallen verenigingen welke afkomstig zijn uit landen over de hele wereld. In het dorp zijn trouwens ook nog enkele rijksmonumenten te bezichtigen.
Ook zijn er in de regio rondom Odoorn enkele Hunebedden te bezoeken en diverse wandel- en fietsroutes leidden dan ook langs dit unieke stukje Drentsche geschiedenis.
Wandelaar en fietsers zitten sowieso goed als ze op vakantie gaan in dit deel van Drenthe, er zijn leuke wandelroutes en ook de diverse fietspaden zijn goed onderhouden.
Als u een vakantiehuis wilt huren dan is het raadzaam om eens op internet te zoeken naar het aanbod. Vakantieparken zult u bijna niet aantreffen, maar er zijn ook particulieren die hier zelf een vakantiehuisje verhuren aan de toeristen.
Dus als u een leuke vakantie door wilt brengen in Drenthe dan is Odoorn wellicht de juist uitvalsbasis voor u.

Plaatsnaam

Odoorn

Aantal inwoners

circa 1.950