Ruinen

Ruinen

Plaats in Nederland

Ruinen is ook weer zo’n verborgen pareltje in de provincie Drenthe. Het is relatief onbekend bij de toeristen en vakantiegangers, toch heeft dit dorp veel te bieden aan de bezoekers.
Het centrum doet leuk aan en er staan nog diverse oude huizen en boerderijen in het centrum.
De Mariakerk is de blikvanger van Ruinen, hieromheen zijn leuke winkeltjes te vinden. Ook zijn er overnachtingsmogelijkheden in dit dorp. Als u één nacht wilt blijven dan kunt u een hotel boeken, voor langere tijd is een vakantiehuis wellicht een leuke optie. Net buiten Ruinen zijn er diverse vakantiehuizen welke vaak door particulieren worden aangeboden.


Toerisme

Over het jaar heen worden er diverse leuke dingen georganiseerd en vooral in de zomermaanden wordt Ruinen dan ook bezocht door toeristen.
Vlakbij het dorp ligt het natuurpark het Dwingelderveld, hier kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Als u in deze omgeving verblijft op een vakantiepark is het ook een aanrader uw fiets mee te nemen.
Ook zijn er talloze leuke dorpjes te bezoeken tijdens uw vakantie in dit gedeelte van Drenthe.
In dit gedeelte van Nederland heeft u nog volop ruimte om de natuur in al zijn pracht te aanschouwen, het is dan ook gegeven dat de provincie Drenthe erg in trek is bij natuurliefhebbers en de regio rondom Ruinen is hierop geen uitzondering.

Plaatsnaam

Ruinen

Aantal inwoners

circa 2.800