Schoonloo

Schoonloo

Plaats in Nederland

Schoonloo is een leuk klein dorpje in de provincie Drenthe. De dorpskern bestaat uit een aantal huizen en twee horecagelegenheden. Bij één van deze uitspanningen is het ook mogelijk te overnachten.
Het is een gemoedelijk dorpje en iedereen kent elkaar, bij fanatieke wandelaar is het wellicht bekend want de langste wandelroute van Nederland het Pieterpad leidt langs Schoonloo heen.
Aan de rand van het dorp is ook een paardenmanege te vinden.
Als u op vakantie bent en toevallig in de buurt van dit Drentsche dorpje bent dan is het wellicht een leuk idee om deze kleine plaats even aan te doen.


Toerisme

In Schoonloo zelf is er niet veel te bezichtigen, maar in de omgeving des te meer. Om het dorp heen vindt u dan ook diverse campings en vakantieparken.
Mensen die op vakantie gaan in deze regio komen vooral voor het actief bewegen en de natuur, dit is natuurlijk goed te combineren en u treft hier dan ook veel wandelaars en fietsers aan. Er zijn dan ook talloze uitgestippelde wandel- en fietsroutes.
De omgeving rondom Schoonloo kenmerkt zich door akkerland en prachtige bossen. Nog geen kilometer buiten het dorp ligt het Loomeer, dit is een natuurmeer midden in het bos en staat bekend om zijn schone water. Rondom het meer ligt een zandstrand, dit maakt het voor recreatiedoeleinden erg geschikt, met mooi weer weten de vakantiegangers deze waterplas dan ook wel te vinden.
Ook liggen er in de regio leuke dorpen om te bezoeken, Borger ligt op ruim vijf minuten rijden met de auto, iets verder gelegen is Westerbork maar ook dit is absoluut de moeite waard. Als u een vakantiehuis wilt huren vlakbij Schoonloo dan is recreatiepark “Boerhaarsveld” wellicht een goede keus. Hier kunt u zowel een bungalow als een ruime vakantiewoning huren.
Ook zijn er een aantal particulieren die in de buurt van Schoonloo een vakantiehuisje of appartement aanbieden.

Plaatsnaam

Schoonloo

Aantal inwoners

circa 260