Zorgvlied

Zorgvlied

Plaats in Nederland

Zorgvlied is een klein dorpje en gelegen op de grens van de provincies Friesland en Drenthe. Het valt overigens onder laatstgenoemde regio.
Deze plaats is bekend om de fraaie omgeving en het vlakbij gelegen vakantiepark welke in feite meer woningen heeft dat het Drentse dorp zelf.
Als je een huisje huurt in Zorgvlied dan kun je stellen dat er een gerede kans is dat je een buitenmens bent en tijdens je vakantie vooral te voet en/of per fiets erop uit trekt.
De faciliteiten in Zorgvlied zijn minimaal hoewel hierbij wel moet worden toegevoegd dat er wel een restaurant in de dorpskern te vinden is.


Toerisme

Breng je de vakantie in Zorgvlied door dan kun je genieten van schitterend natuurschoon met bossen, zandverstuivingen, heidevelden en recreatiemeren.
Het Boschoord is een prachtig bos waar je als recreant letterlijk prima uit de voeten kunt. Ook de fietsroutes in dit natuurgebied ontbreken natuurlijk niet.
Vanuit het dorp Zorgvlied kun je bij mooi weer er ook voor kiezen om de recreatieplas bij het vakantiepark Hunerwold State aan te doen. Het zandstrand rondom is perfect voor een ieder die een dagje zonnen wil combineren met watervertier.
Kortom voor de buitenmens is de omgeving rondom Zorgvlied meer dan voldoende om er een onvergetelijke vakantie van te maken.

Plaatsnaam

Zorgvlied

Aantal inwoners

circa 200