Zwiggelte

Zwiggelte

Plaats in Nederland

Zwiggelte is een leuk en levendig dorpje in de provincie Drenthe. Door de kleinschaligheid is het een compacte gemeenschap en de onderlinge verbondenheid is groot. Toch zijn de inwoners van dit Drentsche dorpje gastvrij en ze ontvangen toeristen dan ook met open armen. Ondanks dat het dorp maar weinig inwoners heeft worden er toch talloze activiteiten gepland. U kunt als toerist bijvoorbeeld het amateurtoneel van het dorp bezoeken en in de wintermaanden kunt u als de weergoden het toelaten schaatsen op de natuurijsbaan.
Als u op vakantie bent in deze regio dan is het ook een leuk idee om een wandeling te maken door Zwiggelte. U krijgt op deze manier een betere indruk van het dorp en zijn bewoners.


Toerisme

Deze regio is zeer toeristisch, wat echter niet wil zeggen dat u massatoerisme zult aantreffen. De provincie Drenthe staat bekend om zijn duurzaam toerisme en de regio rondom Zwiggelte maakt hierop geen uitzondering.
Er zijn talloze leuke dorpjes in de omgeving welke u aan kunt doen tijdens uw vakantie. Westerbork is bijvoorbeeld het leuk dorp om eens te gaan bekijken tijdens uw vakantie in het Drentsche land.
Er zijn ook enkele prachtige natuurparken om te bezoeken. Vooral het Dwingelerveld is een aanrader. Er is een bezoekerscentrum bij een ingang van het park. Hier kunt u allerlei informatie krijgen over wandelpaden en fietsroutes door het natuurgebied heen.
Maar ook buiten de natuurparken om kunt u heerlijke fietstochten maken en op deze manier leuke dorpjes afwisselen met een divers landschap.
In de streek rondom Zwiggelte zijn er dan ook een aantal vakantieparken waar u een vakantiehuis kunt huren. Maar er zijn ook leuke huisjes te huur midden in de bossen, hier ervaart u de privacy welke Drenthe u nog steeds kan bieden.

Plaatsnaam

Zwiggelte

Aantal inwoners

circa 340