Dronten

Dronten

Plaats in Nederland

Het dorp Dronten maakt onderdeel uit van de provincie Flevoland en kan een goede uitvalsbasis zijn voor een vakantie in de jongste provincie van Nederland.
Dronten heeft zelf het nodige bedrijfsleven maar dient ook als forensenplaats, veel mensen werken bijvoorbeeld in Zwolle of Amsterdam.
Ook is er een kleinschalig winkelcentrum te vinden in deze plaats. De regio trekt geleidelijk aan meer toeristen die hier een korte vakantie willen doorbrengen. Het is dan ook mogelijk om een vakantiehuis rondom Dronten te huren.


Toerisme

Vakantiegangers die een vakantie willen doorbrengen in Flevoland komen hoofdzakelijk voor de natuur en niet te vergeten de uitgestrektheid van deze provincie. Je hebt hier prachtige vergezichten over de akkerlanden. Dit maakt het wel dat de weersomstandigheden meer invloed heeft op de recreant en vooral fietsen kan bij minder weer nog weel eens uitlopen op een strijd met de elementen.
Toch wordt de provincie Flevoland langzaam maar zeker bosrijker, de aangeplante bossen groeien gestaag door en ook nieuwe bossen worden gerealiseerd door hulp van de mensen. Het maken van een boswandeling is de regio rondom Dronten is dan ook echt wel mogelijk.
Bent u een liefhebber van architectuur dan moet u eens een bezoekje brengen aan Almere. Hier zult u verbaasd worden door alle bouwkundige uitspattingen die hier te vinden zijn.
Een vakantie doorbrengen in de provincie Flevoland is niet te vergelijken met alle andere provincies in Nederland, het heeft zijn eigen unieke voetafdruk achtergelaten. Om Flevoland zelf te ervaren en uw waardeoordeel over deze regio te kunnen geven kunt u wellicht eerst zelf eens een vakantiewoning in de omgeving van Dronten huren.

Plaatsnaam

Dronten

Aantal inwoners

circa 27.800