Flevoland

Flevoland

Regio in Nederland

De provincie Flevoland is een relatief onbekende regio voor veel vakantiegangers, dit is onbekend en beetje bij beetje komt hier ook wel verandering in. Het is natuurlijk ook de jongste provincie van Nederland.
Flevoland heeft zijn geheel eigen natuur en is natuurlijk overwegend vlak toch kunt u hier heerlijke wandenlingen en fietstochten maken. De vergezichten zijn in veel gevallen prachtig.

Ook als u verschillende dagtripjes wilt maken zult u merken dat er meer dan voldoende te beleven is. Het bij Lelystad gelegen Batavia Stad is een leuke tip, vooral als u van winkelen houdt zult u hier een goede tijd hebben. Als u met uw hele gezin op vakantie bent dan is Walibi World in Biddinghuizen een echte aanrader. In de deel van Flevoland zijn er ook diverse vakantieparken waar u een bungalow kunt huren. In deze regio zullen uw kinderen zich zeker dagen kunnen vermaken tijdens hun vakantie in Flevoland. Liefhebber van cultuur en architectuur dan is Almere een leuke plaats om eens heen te gaan. Maar ook kunt u desgewenst uitstapjes maken buiten de provincie. U bent snel in Zwolle als u een stedenliefhebber bent. Deze hoofdstad van Overijssel is een prima plek om dagtrip naar te maken. Maar ook de provincie Friesland is vlakbij, hier kunt u bijvoorbeeld heerlijk een dagje zeilen op de verschillende meren. Tegen de avond bent u dan weer terug in uw vakantiewoning in Flevoland, waar u weer een geslaagde vakantiedag relaxt kunt afsluiten.
U wilt graag in Flevoland een vakantiehuis huren op een bungalowpark waar alle voorzieningen voorhanden zijn ? Ook dat kan, het aanbod van vakantiewoningen op vakantieparken is de afgelopen jaren door het toenemende toerisme in Flevoland sterk toegenomen.
Er zijn dan ook steeds meer vakantiegangers welke een leuk huisje huren op een vakantiepark in deze toeristische provincie.


Toerisme

Water moet centraal staan in uw vakantie, overweeg dan Flevoland.
Ook is Flevoland een provincie welke zich perfect leent voor waterrecreatie. Windsurfen of heerlijk met een boot tochten maken over de wateren het is beide heel goed mogelijk. Er is zelfs een huuraanbod in Flevoland van vakantiehuisjes aan het water.
Doordat de provincie Flevoland vanuit heel Nederland goed te bereiken is, maakt het tot een interessante uitvalsbasis om een heerlijke vakantie door te brengen. Of u nu een weekend, midweek, week of nog langer een recreatiewoning huurt, Flevoland zal u blijven bekoren.

Provincie

Flevoland

Oppervlakte

2.412 km2

Aantal inwoners

394.000

Hoofdstad

Lelystad