Noordoostpolder

Noordoostpolder

Plaats in Nederland

De gemeente Noordoostpolder is te vinden in Flevoland. Deze jongste provincie van Nederland trekt gestaag meer toeristen die ontdekken dat deze regio het één en ander te bieden heeft. Vooral de buitenmens zal dit gebied kunnen bekoren. De ruimte is voor Nederlandse begrippen uniek en de vergezichten zijn dan ook de moeite waard. Als u een vakantiehuis wilt huren in de Noordoostpolder dan kunt u kiezen voor een accommodatie nabij de grootste plaats Emmeloord. Maar wellicht is het leuker om te gaan voor een plaats als Bant of Creil. Leuk bivakkeren aan de Lemstervaart waar u vissen kunt. Of maak eens een wandeling langs dit water. Maar ook wandelen door de uitgestrekte polderlandschappen is een populaire bezigheid. Overtuig uzelf en hoe is dit beter te bewerkstelligen dan zelf de vakantie door te brengen in de gemeente Noordoostpolder.


Toerisme

De provincie Flevoland staat bekend om zijn vergezichten, dit door de drooglegging in vroegere tijden. Maar er zijn ook nog prachtige wateren te vinden die voor recreanten de moeite van het bezoeken waar zijn. Het Ketelmeer is daarvan een goed voorbeeld, vanaf Marina Schokkerhaven heeft u een goede uitvalsbasis voor het maken van een boottocht of het simpelweg genieten aan de rand van het water onder het genot van een natje en een droogje.
Maar ook zijn er prachtige bossen te vinden waar u heerlijk kunt wandelen, het Voorsterbos en het Kuinderbos zijn twee prima plekken waar u zich kunt ontspannen tijdens een wandeling en tegelijkertijd kunt genieten van het prachtige landschap van de Noordoostpolder. Als u uw keuze voor dit deel van Nederland heeft gemaakt om de vakantie door te brengen dan is deze gemeente een prima plek om een passende accommodatie te boeken.

Plaatsnaam

Noordoostpolder

Aantal inwoners

circa 47.000