Rutten

Rutten

Plaats in Nederland

Rutten is een dorp in de provincie Flevoland. Het is ligt vanuit de lucht gezien te midden van een prachtige lappendeken. We hebben het hier natuurlijk over de weide- en akkergronden die dit deel van Nederland zo kenmerken.
Wil je op een rustige locatie verblijven in Flevoland en zoek je een leuk vakantiehuis dan is Rutten zo’n verkeerde plek nog niet. Deze regio wordt niet massaal aangedaan door dagjesmensen en je kunt lekker op je gemak genieten van de landelijke omgeving van de jongste provincie van Nederland.
In Rutten is wel enige middenstand te vinden waaronder kleinschalige horeca en detailhandel. Een auto is dan ook iets waar je eigenlijk niet zonder kunt als je in dit deel van het land de vakantie wilt doorbrengen.


Toerisme

Hoewel het dorp Rutten op het eerste gezicht geïsoleerd ligt te liggen valt dit in de praktijk reuze mee. De Friese plaats Lemmer is met de auto makkelijk bereikbaar. Deze ligt een stukje noordelijker en op minder dan een kwartier rijden.
Iets westelijk gelegen ligt het IJsselmeer, een perfecte plek om een dagje op het water door te brengen. Wil je de omgeving van Rutten zelf verkennen dan is het Kuinderbos een leuke suggestie. Al wandelend kun je genieten van het volop aanwezige natuurschoon. Ook het Voorsterbos is trouwens de moeite waard. Dus volop mogelijkheden voor de sportieve recreant.
Wil je de provincie Flevoland eens aandoen voor een weekend of midweek ertussenuit dan is Rutten een aardige suggestie wat betreft het betrekken van een vakantiewoning.

Plaatsnaam

Rutten

Aantal inwoners

circa 1.750