Zeewolde

Zeewolde

Plaats in Nederland

De plaats Zeewolde valt onder de provincie Flevoland en maakt naam uit van de gelijknamige gemeente. De plaats ligt aan het Wolderwijd en door zijn ligging bij het water is er het nodige watertoerisme. In de zomer treft u in deze regio dan ook veel vakantiegangers en toeristen aan. Een vakantiehuis huren in de buurt van Zeewolde is dan wellicht ook een prima idee als u eens een vakantie in de jongste provincie van Nederland wilt doorbrengen.
De plaats zelf is natuurlijk nog maar erg jong doordat deze pas is ontstaan na de drooglegging van een deel van de Flevopolders. Dus echt oude gebouwen zijn er niet te vinden. Dit wil niet zeggen dat er geen architectuur in Zeewolde is te vinden, integendeel. Er zijn enkele gebouwen te bekijken die zowel voor- als tegenstanders hebben. het gemeentehuis bijvoorbeeld, deze komt van de tekentafel van de bekende architect J. Vegter.
Wilt u eens lekker wandelen of fietsen tijdens de vakantie in Zeewolde, dan is recreatiegebied Erkemederstrand de plek om te zijn.


Toerisme

Als u op vakantie gaat in dit deel van de provincie Flevoland dan zit u op een prima plek als u tijdens uw verblijf de nodige activiteiten wilt ontplooien. Dichtbij ligt bijvoorbeeld de plaats Harderwijk, deze plaats is erg toeristisch. Het heeft dan ook een prachtige oude kern en bovendien is hier ook het Dolfinarium Harderwijk te vinden. Ook in de buurt is de plaats Ermelo, deze valt onder de provincie Gelderland en hier treft u enkele prachtige natuurparken aan. Als u van wandelen en fietsen houdt dan is dit een goede tip voor u.
Het dorp Zeewolde is trouwens ook een goede uitvalsbasis als u met een boot wilt gaan varen. In de directe omgeving kunt u een boot huren en eens lekker een dagje gaan varen. Het Nuldernauw is een prima recreatieplas voor jong en oud. Ook zijn er prima zandstranden te vinden in de omgeving. Het Laakse strand is hier een goed voorbeeld van.
Bent u liefhebber van architectuur dan is een bezoek aan Almere een goede optie. Hier zijn  diverse moderne gebouwen te vinden. Voor de komende jaren staan hier nog meerdere unieke bouwprojecten in de planning.
De omgeving van Zeewolde is dus prima plek voor het doorbrengen van een leuke en diverse vakantie.

Plaatsnaam

Zeewolde

Aantal inwoners