Balk

Balk

Plaats in Nederland

Balk is een plaats in de provincie Friesland. In de zomermaanden treft u in de regio veel toeristen aan. Het dorp zelf is de moeite waard maar ook de prachtige omgeving is de moeite meer dan waard.
Balk heeft een oud centrum met kenmerkende gracht. Het is ook erg populair bij waterrecreanten en veel Nederlanders die een vakantiehuis huren in of rondom Balk doen dit ook (deels) door de aanwezigheid van de Friese meren.


Toerisme

Wie wel eens Friesland heeft bezocht weet dat het een prachtige regio is om te fietsen en te wandelen. Mensen die de vakantie doorbrengen in de streek nabij Balk nemen dan ook vaak de fiets mee. Maar ook wandelaars kunnen zich in het Friese prima vermaken.
De aanwezigheid van het Slotermeer in de nabije omgeving maakt het dat veel vakantiegangers een vakantiewoning huren dichtbij het water.
Friesland is natuurlijk ook de waterprovincie bij uitstek en er zijn versschillende vakantieparken te vinden waar u een leuk huisje aan het water kunt boeken.
Verder zijn er behalve Balk zelf in de Gaasterland regio nog wel meer leuke authentieke dorpjes te vinden. Een vakantie doorbrengen in Friesland is een zekerheid voor een diverse vakantie in eigen land.

Plaatsnaam

Balk

Aantal inwoners

circa 3.750