Friesland

Friesland

Regio in Nederland

De vakantie doorbrengen in de Friese provincie, laat u verassen.
Als u een watersportliefhebber bent dan is de provincie Friesland de provincie om uw vakantie door te brengen. Het aanbod van vakantiehuizen aan het water is ook bijna nergens groter dan in deze provincie. Maar ook buiten de vele meren en sloten om heeft Friesland de vakantieganger veel vertier te bieden. Een vakantiewoning in Friesland huren is dan ook geen gekke gedachte.  
De provincie heeft ook veel cultuur te bieden. De Friezen zijn mensen die hun eigen indentiteit erg goed koesteren en tradities worden over het algemeen ook goed in ere gehouden.
Veel dorpen hebben ook hun eigen gebruiken, deze worden vaak uitgedragen in feesten waarin de lokale folklore hoog in het vaandel staat.  Ook in of aan de rand van veel dorpen is het mogelijk een bungalow in Friesland te huren.
Veel recreaten verpanden hun hart aan deze waterprovincie en besluiten uiteindelijk een tweede huis in Friesland te kopen. Check eens of u dit ook aanspreekt. 


Toerisme

Wandel- of fietsvakantie, in Friesland bent u op de juiste plek.
Er zijn in Friesland ook enkele prachtige natuurparken welke zich perfect lenen voor een goede wandelvakantie, er is zelfs een Elfsteden wandeltocht welke u helemaal kunt uitlopen. U volgt dan min of meer dezelfde route als de in de beroemde Elfstedentocht. Dus voor de natuurliefhebber valt er voldoende te ondernemen. 
Maar ook een fietsvakantie in Friesland is een prima alternatief om tijdens uw vakantie voldoende beweging te krijgen.  Voor zeilliefhebbers is er in Sneek de jaarlijkse Sneekweek om te bezoeken, deze trekt jaarlijks vele toeristen uit binnen- en buitenland.
Het is niet voor niks dat steeds meer toeristen een vakantiehuisje in Friesland aan het water huren.
Als u een gezinsvakantie wenst te boeken dan is dat ook mogelijk, er komen steeds meer vakantieparken in Friesland welke de consument allerlei prima faceliteiten bieden. Elke vakantiepark heeft zijn eigen voordelen en u kunt het beste de verschillende parken vergelijken tot dat u overgaat tot het boeken van een vakantiewoning. Tenzij u natuurlijk nog snel last minute een vakantiehuis in Friesland wilt huren.
U wilt helemaal tot rust komen en zoekt een onderkomen wat bij deze wens aansluit ? Kijk dan eens op onze website want wij hebben ook voor u een vakantievilla in Friesland te huur.
Ook steeds meer mensen gaan over tot een huisje in Friesland te kopen. Niet zo gek gezien de diversiteit die deze provincie te beiden heeft aan de recreant!

Terschelling, perfecte omgeving om een vakantiehuisje te huren.
Op het Friese Waddeneiland Terschelling wordt elk jaar het culturele festival Oeral gehouden, als u besluit naar dit prachtige eiland over te steken dan raden wij uw aan een vakantiehuisje te huren voor enkele dagen. Dit eiland heeft de bezoeker nog zoveel meer te bieden.
Of u de Friese Waddeneilanden wel of niet in uw vakantieperiode verwerkt, het blijft een feit dat deze waterprovincie zich uitstekend leent voor het doorbrengen van uw vakantie. Of u nu een recreatiewoning met veel privacy, een appartement in een authentiek Fries stadje of een bungalow in een vakantiepark huurt. Friesland heeft voor elk wat wils.

Provincie

Friesland

Oppervlakte

5.749 km2

Aantal inwoners

648.000

Hoofdstad

Leeuwarden