Hindeloopen

Plaats in Nederland

Hindeloopen is een kleine plaats, toch heeft het wel stadrechten en is het een bekende naam. Dit komt omdat het één van de Friese elfsteden is. Het is voor toeristen ook als er niet geschaatst wordt absoluut een plek om te bezoeken. Er is genoeg te zien, het heeft oude gebouwen en er zijn ook musea te vinden.
Door de aanwezigheid van het water is het natuurlijk ook onder waterrecreanten een populair gebied. Er zijn vlakbij Hindeloopen dan ook leuke vakantiehuizen te huur, al dan niet gelegen op een vakantiepark.


Toerisme

Natuur, cultuur en veel authentieke dorpen en kleine stadjes. In de buurt van Hindeloopen is het allemaal te vinden. Vooral in de zomermaanden treft u hier dan ook veel vakantiegangers aan die een vakantiewoning in de omgeving huren.
Geniet van de diversiteit van dit deel van Friesland. Ook de aanwezigheid van de Friese meren is een leuke toevoeging aan de vakantie. Huur eens een sloep en verken de provincie eens vanaf het water.
Toch liever op het vasteland ? Geen enkel probleem, in de buurt van Hindeloopen kun je ook prima wandelen, ook een leuke fietstocht behoort tot de mogelijkheden.
Kortom Friesland een heerlijke vakantieprovincie.

Plaatsnaam

Hindeloopen

Aantal inwoners

circa 900