Makkum

Makkum

Plaats in Nederland

Makkum in een dorp in de provincie Friesland en maakt deel uit van een populaire vakantieregio in dit deel van Nederland.
Deze plaats heeft een prachtig historisch centrum en trekt dan in de vakantieperioden ook vele vakantiegangers en dagjesmensen. Vooral architectuur liefhebbers kunnen hun hart hier ophalen met de vele oude gebouwen welke in het oude centrum te vinden zijn.
Makkum is gelegen aan het water en trekt daarom veel mensen die hier de combinatie water en vakantie willen maken. Het is dan ook mogelijk om een vakantiehuis te huren dicht aan het water. Door de aanwezigheid van een prachtig vakantiepark kiezen mensen er ook voor om zelf een tweede woning aan te schaffen in Makkum.


Toerisme

De provincie Friesland is een regio waar nog volop de ruimte is en waar u heerlijk kunt genieten van de natuur. Fietsen en wandelen zijn dan ook populaire bezigheden onder toeristen die hier hun vakantie doorbrengen. Maar ook de aanwezigheid van diverse meren maakt het dat een vakantiewoning huren in Makkum een prima plan is.
Als u graag een stad wilt bezoeken dan zijn er diverse leuke steden Sloten is erg leuk en ook Sneek is een prima optie. Wilt u graag eens naar een grotere stad dan is Leeuwarden een prima alternatief. Deze hoofdstad van de provincie Friesland heeft meer dan genoeg te bieden.
Makkum is dus een prima plek om als uitvalsbasis te dienen voor het nader leren kennen van de Friese regio.
Of u nu een vakantiehuis wilt kopen of huren Makkum is een prima plek om te vertoeven en steeds meer mensen ervaren dit door zelf hier een korte vakantie door te brengen.

Plaatsnaam

Makkum

Aantal inwoners

circa 3.600