Nijefurd

Nijefurd

Plaats in Nederland

Nijefurd was een gemeente in de provincie Friesland hier vallen verschillende dorpen onder, hieronder o.a. Workum, Hindeloopen en Stavoren. Maar sinds enige tijd is deze gemeente weer gefuseerd met plaatsen als Sneek en Bolsward en dit alles valt nu onder de gemeente Sùdwest-Fryslân.
Deze regio vormt voor een deel het decor van de Friese Elfstedentocht en heeft zodoende ook in de zomermaanden geen gebrek aan toerisme. Een aantal van deze dorpen trekken dan ook veel vakantiegangers en een vakantiehuis huren in deze regio is dan ook geen enkel probleem.
Ook zijn er in dit Friese gebied diverse vakantieparken, vooral als u met kinderen op vakantie wilt is het prettig een vakantiehuisje te boeken op één van deze recreatieparken. Vaak zijn er hier allerlei faciliteiten te vinden, zodat ook bij minder weer uw vakantie een succes zal worden.


Toerisme

Veel mensen die in hun vakantieperiode naar de provincie Friesland afreizen kiezen ervoor om in deze regio een accommodatie te huren. Van hieruit kunnen er allerlei leuke dagtripjes worden gemaakt. Veel toeristen gaan bijvoorbeeld een dagje naar Sneek. Dit is een leuke plaats met een erg gezellig centrum, bovendien kunt u deze stad ook per boot aandoen. Waterrecreatie is trouwens sowieso erg populair in deze noordelijk gelegen provincie van Nederland.
Ook als u de nodige beweging wilt hebben tijdens uw vakantie zit u in dit deel van Friesland goed. U kunt prachtige wandelingen en fietstochten maken op het platteland en tussendoor gezellig één van de toeristische dorpjes aandoen.
Het is voor iedereen die hier enkele dagen verblijft al snel duidelijk dat Friesland een echt vakantieprovincie is voor jong en oud.

Plaatsnaam

Nijefurd

Aantal inwoners

circa 11.000