Oudehorne

Oudehorne

Plaats in Nederland

Oudehorne is een klein dorp in de provincie Friesland. Deze plaats is gelegen oostelijk van Heerenveen en bij veel mensen zal geen bekende klank hebben.
De kleinschaligheid van dit dorpje te midden van het Friese platteland maakt het voor rustzoekers tot een prima vakantiebestemming in eigen land.
Oudehorne heeft geen woonwijken en is in feite een soort van lintdorp daarnaast heeft het een buitengebied waar wandelaars letterlijk prima uit de voeten mee kunnen. Faciliteiten zoals een supermarkt en horecagelegenheden heeft het niet daarvoor kun je terecht in het buurdorp Nieuwehorne. Wil je in Friesland op vakantie en gaat je voorkeur uit naar een rustige locatie dan is Oudehorne op zijn minst het overwegen waard!


Toerisme

Mensen die ervoor kiezen om in de omgeving van Oudehorne een vakantiewoning te huren komen veelal voor één ding. Het buitenleven zoals je dit in de provincie Friesland aantreft. Dat wil zeggen veel groen en een dunbevolkte regio waar wandelaars lange voettochten kunnen maken en fietsers kunnen kiezen uit diverse routes.
Als stedenliefhebber is dit niet de goede plek, hoewel Heerenveen dichtbij gelegen is en je hier wel degelijk kunt winkelen of gezellig een hapje kunt eten is dit wat anders dan een stad.
Vanuit Oudehorne kun je dit deel van Friesland verkennen. De bekende Friese meren zijn in dit deel van de provincie niet te vinden. Wel heb je op de grens met Drenthe een fraai bosrijk gebied welke je zeker moet aandoen.
Kies je voor rust en ruimte tijdens de vakantie in Nederland dan is het Friese dorpje Oudehorne een keus die wel eens goed zou kunnen uitvallen!

Plaatsnaam

Oudehorne

Aantal inwoners

circa 850