Sneek

Sneek

Plaats in Nederland

Sneek is een stad in de provincie Friesland welke erg populair is bij de toeristen. Het heeft dan ook een schitterende oude binnenstad waar u telkens weer verrast wordt door de prachtige oude gebouwen en leuk steegjes welke deze plaats herbergt.
Maar ook de waterliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek, het Sneekermeer is een populaire plaats waar veel waterrecreanten op afkomen tijdens de vakantie in Friesland.
Veel vakantiehuizen in Sneek liggen dan ook dicht bij het water en in sommige gevallen zelfs aan het water zodat u uw eigen boot mee kunt nemen naar uw vakantieadres.


Toerisme

In Sneek zelf kunt u genieten van allerlei evenementen welke zich op het toerisme richten. De Sneekweek is een erg bekend evenement. Bovendien heeft deze stad prachtige architectuur en enkele goede musea te bieden.
De omgeving leent zich zoals al eerder vermeldt prima voor het watertoerisme en er zijn dan ook veel mensen die hier zelfs een tweede huis aanhouden. Maar ook als natuurliefhebber is het prima toeven in dit deel van de provincie Friesland, het uitgestrekte landschap leent zich vooral prima voor het maken van lange fietstochten door het Friese land.
Een vakantiehuis huren in Sneek kan dan ook dienen als een goede uitvalsbasis en nadere verkenning van de provincie.

Plaatsnaam

Sneek

Aantal inwoners

circa 33.500