Sumar

Sumar

Plaats in Nederland

De naam Sumar is niet helemaal correct, in Nederland is dit dorp bekend onder de naam Suameer, maar in het Friese dialect wordt de naam Sumar gebezigd.
Het plaatsje is zeer rustig en staat bekend om enkele oude gebouwen welke rijksmonumenten zijn en hierdoor zich in de belangstelling mogen verheugen van toeristen. Er zijn onder andere nog enkele voor de streek kenmerkende boerderijen in oude staat te bekijken.
Ondanks dat het maar een kleine plaats is scoort het toch wel goed op de toeristische ladder, er zijn dan ook diverse vakantiehuizen te vinden welke te huren zijn.
Sumar is op zich ook een prima plek om tijdens de vakantie als thuisbasis te dienen voor uitstapjes in de provincie Friesland.


Toerisme

Vakantiegangers welke besluiten een vakantiewoning te huren in de deel van Nederland komen voornamelijk voor de ruimte en de natuur. Bovendien zijn er in de omgeving diverse leuke dorpjes en gehuchten te bezoeken welke u een goed beeld zullen geven over deze streek.
Neem trouwens wandelschoenen en uw fiets mee als u hier uw vakantie wilt doorbrengen want in de omgeving van Sumar kunt u heerlijk actief bezig zijn. Duurzaam toerisme staat in de provincie Friesland dan ook hoog in het vaandel.
Wilt u toch de drukte opzoeken tijdens uw verblijf in deze regio dan is Leeuwarden een leuk idee. Dit is de hoofdstad van de provincie en absoluut een bezoekje waard als u verlijft in deze authentieke Friese regio.

Plaatsnaam

Sumar

Aantal inwoners

circa 1.390