Terherne

Terherne

Plaats in Nederland

De plaats Terherne is de Friese term voor wat in de rest van Nederland Terhorne wordt genoemd. Het is een klein dorpje in de provincie Friesland met iets meer dan achthonderd inwoners. In de zomer echter verdubbeld dit getal een aantal keren. Dit komt omdat Terherne een populaire vakantieplaats is. Er zijn hier meerdere vakantieparken te vinden en ook liggen er rondom de plaats diverse vakantiehuisjes en fraaie watervilla's welke het eigendom zijn van een particulier of verhuurorganisatie welke zijn object aan vakantiegangers verhuurd tijdens de zomermaanden of in sommige gevallen het hele jaar door. Maar er zijn ook veel Nederlanders die uit andere delen van het land komen die hier de voorbije jaren een 2de huis hebben aangekocht en hier veelvuldig zelf gebruik van maken en regelmatig een weekend, midweek of hele week in Terherne doorbrengen.
Het dorp is mede bekend en populair geworden door de avonturen van Sietske en Hielke van de kinderboekenserie de Kameleon. Heden ten dage is de jachthaven van Terherne één van de grote publiekstrekkers. Veel mensen die hier een vakantie doorbrengen nemen dan ook een boot mee naar dit deel van Friesland. Varen op het Sneekermeer is een populaire bezigheid en met een sloep kun je bijvoorbeeld ook het Margrietkanaal afvaaren. Deze is te bereiken via het meer. 


Toerisme

Waterrecreatie is een populair begrip in Terherne, maar niet alleen in dit dorp, eigenlijk is de hele regio met het vaarvirus besmet en het moet gezegd worden je kunt heerlijk varen. Er zijn verschillende meren per sloep te bereiken. Brengt u met uw gezin de vakantei door in Terherne dan is de Woudaap vaarroute een must. Deze verschillende plaatsen aan en geeft u zodoende een leuke indruk van Friesland aan het water.
Ook als je de omgeving per voet of fiets gaat verkennen zul je een leuke tijd hebben in de omgeving van Terhorne. Als je hier een vakantiewoning betrekt tijdens je vakantie vergeet dan niet je tweewieler mee te nemen. Er zijn verschillende prachtige fietsroutes die je kunt uitfietsen tijdens je vakantie in Friesland.
Ook leuk is een bezoek te brengen aan de diverse dorpjes en stadjes. Vaak hebben deze plaatsen nog een leuk en authentiek centrum met prachtige oude huizen en gebouwen. De Friezen zijn trots op hun cultuur en willen deze ook graag uitdragen aan toeristen.
Een vakantie in de omgeving van Terhorne is een garantie voor het doorbrengen van een leuke periode.

Plaatsnaam

Terherne

Aantal inwoners

circa 825