Tzummarum

Tzummarum

Plaats in Nederland

Tzummarum is een dorp welke gelegen is in de provincie Friesland. Het grenst aan de Waddenzee en mede daardoor is het voor waterrecreanten een prima plek, tenminste voor hen die de vakantie in eigen land willen doorbrengen.
Als u overweegt een vakantiewoning te huren in Tzummarum dan kunt u ook het binnenland van de provincie ontdekken. Het achterland maakt het een prima fietsgebied en ook wandelaars kunnen heerlijke wandeltochten maken. Voor mensen die op een rustige locatie de vakantie willen doorbrengen is het Friese Tzummarum een uitstekende keuze.


Toerisme

Vakantiegangers die wel vaker in het noorden van Nederland de vakantie hebben doorgebracht zullen het beamen. De provincie Friesland is een prachtig gebied en wilt u dicht bij de Waddenzee de vakantie doorbrengen dan is Tzummarum één van de beste plekken. Tenminste als u tijdens uw verblijf wilt resideren in een rustig gebied en een accommodatie met veel privacy zoekt.
Langs de Friese kustlijn kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken. Doe ook eens enkele van de terpendorpjes aan. Of bezoek de grootste stad van Leeuwarden met zijn gezellige grachtjes. U heeft wel een auto nodig als u een vakantiehuisje wilt huren in Tzummarum. Tenminste als u tijdens uw verblijf één en ander wil bekijken. De provincie Friesland heeft u zo veel te bieden en als u de vakantie in Tzummarum doorbrengt hebt u volop de kans om al het moois te ontdekken.

Plaatsnaam

Tzummarum

Aantal inwoners

circa 1.500