Weststellingwerf

Weststellingwerf

Plaats in Nederland

Weststellingwerf is een gemeente in de provincie Friesland. Onder deze gemeente vallen uitsluitend dorpen. Het is teveel om ze allemaal te noemen, maar o.a. Noordwolde, Scherpenzeel, Boijl en Oosterstreek behoren ertoe.
Veel van deze dorpjes en buurschappen in Weststellingwerf zijn prachtig gelegen tussen de Friese Landerijen. Mensen die de vakantie doorbrengen in de regio Weststellingwerf komen vooral voor de natuur en de cultuur die de provincie Friesland zo eigen is. Om een goede indruk te krijgen van dit gebied doe je er ook goed aan om dagelijks er te voet, fiets, auto of boot op uit te trekken. Je zult ontdekken dat de gemeente Weststellingwerf het één en ander te bieden heeft aan toeristen. 


Toerisme

Weststellingwerf is een divers recreatiegebied. De provincie Friesland wordt door velen gezien als de ultieme waterprovincie en als u een vakantiehuis heeft gehuurd in Weststellingwerf dan zult u ontdekken dat dit goed te begrijpen is. Ook binnen de gemeentegrenzen zijn er diverse meren, kanalen en watergangen waar je met een sloep perfect varen kunt.
Maar ook de landschappen en vergezichten zijn van Weststellingwerf zijn prachtig, wandelaars doen er goed aan om Boijl eens aan te doen en ook rondom Noordwolde kun je prima uit de voeten. Ook de fietsroutes zijn er te vinden in dit deel van Friesland. De gemeente Weststellingwerf is een prima plek om de vakantie door te brengen. Eens te meer zult u verrast worden door het veelzijdige karakter van Nederland.

Plaatsnaam

Weststellingwerf

Aantal inwoners

circa 26.000