Aalten

Aalten

Plaats in Nederland

Aalten is gelegen in de provincie Gelderland. Deze regio is populair onder toeristen die hier hun vakantie willen doorbrengen.
Mensen die een vakantiehuis in de buurt van Aalten huren gaan vooral voor de prachtige natuur die hier nog volop te vinden is. Maar ook het dorp zelf heeft het één en ander te bieden. Zo zijn er onder andere nog enkele rijksmonumenten te vinden.
Bovendien zijn alle benodigde eerste levensbehoeften voor de vakantieganger te vinden in het centrum van Aalten.
Dit deel van Gelderland is zeker het ontdekken meer dan waard.


Toerisme

Het oosten van Nederland staat bekend om zijn natuur en veel vakantiegangers boeken dan ook een vakantiewoning in de provincie Gelderland. Als u ervoor kiest om uw vakantie door te brengen in of nabij het dorp Aalten kunt u er zeker van zijn dan dit een prima locatie is.
Van hieruit kunt u diverse leuke dagtripjes maken. De Veluwe is bijvoorbeeld prima bereikbaar. Het is dan ook aan te raden uw fiets mee te nemen op vakantie richting het Gelderse.
Maar ook in de nabijheid van Aalten zijn voor u als toerist fraaie natuurparken te vinden, landgoed Walfort is een aanrader. Bent u meer van de cultuur dan is het goed te weten er in Aalten en omgeving diverse musea te vinden zijn.
Ook is het mogelijk om een dagje Duitsland in te plannen tijdens uw vakantie. Want de landsgrenzen zijn dichtbij.
In de omgeving van Aalten zijn trouwens ook een aantal bungalowparken te vinden waar u een recreatiewoning kunt huren. Vooral als u met uw familie de vakantie doorbrengt is dit een prima alternatief want deze vakantieparken hebben doorgaans vele faciliteiten voor jong en oud.

Plaatsnaam

Aalten

Aantal inwoners

circa 13.000