Beesd

Beesd

Plaats in Nederland

Beesd is een dorp in de provincie Gelderland. Het is centraal gelegen en vanuit de diverse regio’s des lands wordt dit gebied dan ook aangedaan om een vakantie door te brengen.
Het is dan ook mogelijke om een vakantiewoning in het Gelderese Beesd te huren en zodoende te genieten van het natuurschoon en erfgoed wat hier te vinden is.
De mix van actief bezig zijn in de buitenlucht en het ondernemen van bezoekjes aan musea en leuke steden is wat veel toeristen aanspreekt. Als je tijdens de vakantie verblijft in het dorp Beesd dan is deze combinatie ook goed te maken. De rust van het dorp spreekt ook veel mensen aan. Wel is er een supermarkt en een klein winkelaanbod te vinden. Ook zijn er enkele eetgelegenheden aanwezig. Kortom een prima uitvalsbasis!


Toerisme

Door de ligging van het dorp Beesd kun je tijdens je verblijf natuurlijk perfect de Veluwe aandoen. Dit natuurgebied in de provincie Gelderland is natuurlijk bij iedereen bekend en vooral in het voor- en najaar is het hier heerlijk toeven.
Maar dichtbij je recreatiewoning in Beesd is ook het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt gelegen. Dit moet je zeker bezoeken. De rivier de Linge die vlak langs het dorp meandert biedt natuurlijk voor recreanten ook weer de nodige mogelijkheden.
Wil je een leuke stad bezoeken dan kun je vanuit Beesd in ongeveer twintig minuten de stad Utrecht bereiken. Deze winkelstad met zijn gezellige horecagelegenheden langs de grachtjes verdient minsten een dag opofferingen van uw vakantieverblijf.
De vakantie doorbrengen in Beesd is dus een combinatie van vele factoren die alles bij elkaar ongeacht het jaargetijde uw verblijf tot een zeker succes maken. Tot ziens in Gelderland!

Plaatsnaam

Beesd

Aantal inwoners

circa 3.500