Bennekom

Plaats in Nederland

Bennekom is een plaats in de provincie Gelderland. Het is gelegen in een prachtig regio die voor toeristen veel te bieden heeft. Dit deel van Nederland is populair bij mensen die een korte vakantie in eigen land willen doorbrengen.
Het is dan ook mogelijk om in het buitengebied van Bennekom een vakantiehuis te huren. Midden in de natuur genieten van al het moois wat Gelderland te bieden heeft, wie wil dat nu niet!
Het dorp zelf heeft een aantal winkel en ook zijn er enkele restaurants te vinden waar u tijdens uw vakantie perfect een hapje kunt eten. Verder is Bennekom bekend om Kasteel Hoekelum, deze is het bezoeken zeker waard. Door de verschillende mogelijkheden in de omgeving maakt het dat deze Gelderse plaats ook perfect is voor een vakantie met het gezin of de hele familie.


Toerisme

Als u een vakantieverblijf heeft gehuurd in Bennekom kunt u vanuit deze plaats de provincie Gelderland perfect verkennen. Nationaal Park De Hooge Veluwe ligt dichtbij en het is dan ook geen verkeerde gedachte om een dagje van uw vakantie op te offeren en dit fraai park te bezoeken.
Vanuit uw vakantiewoning in Bennekom kun u trouwens ook steden als Arnhem en Nijmegen prima aandoen. Alle twee deze plaatsen hebben een eigen karakter en u zult zich hier dan ook prima vermaken.
In Bennekom zelf is het de rust die zo aanspreekt en als u een druk bestaan heeft en er gewoon lekker een paar daagjes tussenuit wilt dan is dit dorp misschien wel precies wat u zoekt.

Plaatsnaam

Bennekom

Aantal inwoners

circa 14.000