Berkelland

Berkelland

Plaats in Nederland

De gemeente Berkelland is te vinden in de provincie Gelderland. Het is gelegen in het oosten van het land en deze regio staat bekend om zijn prachtige natuur. Als je een vakantiehuis huurt in Neede of  gaat voor een huisje op een vakantiepark in Eibergen bent je ook verzekerd dat je een prima vakantielocatie hebt gevonden. Maar ook plaatsen als Borculo en Ruurlo maken deel uit van de fusiegemeente.
In deze Gelderse gemeente is het prima toeven en voor een korte vakantie in Nederland is dit de ultieme bestemming. Doe de diverse leuke dorpjes eens aan in de gemeente Berkelland en ervaar het gemoedelijke en in combinatie met het natuurschoon is dit een prima plek om de vakantie door te brengen.


Toerisme

In het wapen van de gemeente Berkelland staat een boom afgebeeld en treffender kunnen ze deze regio niet weergeven. Het is een omgeving waar het groen domineert en waar recreanten per fiets en te voet op een sportieve manier de gebied kunnen verkennen. Vanuit je vakantiehuisje in Neede kun je al wandelend de omgeving verkennen. Als je een vakantiewoning huurt in Eibergen is het handig een fiets mee te nemen, je kunt er natuurlijk ook één huren op het vakantiepark. Er zijn schitterende fietsroutes in Berkelland te vinden. Ongeachte de periode welke u op vakantie wilt is Gelderland een heuse aanrader. Dit deel van Nederland is in feite nog één groot natuurgebied af en toe onderbroken door een gezellig en authentiek dorp. Dus boek een chalet in Berkelland en ervaar zelf de unieke mogelijkheden die het u als consument te bieden heeft.

Plaatsnaam

Berkelland

Aantal inwoners

circa 45.000