Braamt

Braamt

Plaats in Nederland

Braamt is een landelijk gelegen dorpje in de provincie Gelderland. De gemoedelijkheid is het eerste wat je opvalt als je eens een wandeling door de straten maakt.
Mensen die de vakantie in de directe omgeving van Braamt doorbrengen komen juist ook voor de rust en het buitenleven.
Er is een auberge te vinden waar je een hapje kunt eten verder zijn er eigenlijk geen faciliteiten in de kern. Of toch eigenlijk wel in dit gebied is Het Land van Jan Klaassen te vinden. Dit moet u aandoen als u de vakantie met jonge kinderen doorbrengt. Dit kunt u natuurlijk perfect combineren als u een huisje huurt in Braamt.


Toerisme

Braamt is gelegen in het Monfertland een gebied met bossen, heidevelden en licht glooiende omgeving. Ideaal die er per fiets of ter voet op uit willen trekken. Het natuurschoon van dit deel van Gelderland is de moeite waard.
Ook leuk is om Stroombroek aan te doen. Deze kunstmatig recreatievijver is in de zomermaanden een bron van vertier voor jong en oud. Lekker genieten aan of in het water kan hier perfect en vanuit het dorp Braamt kunt u deze waterplas lopend bereiken!
De stad Doetinchem is ook in enkele minuten bereikbaar en perfect om uw boodschappen te doen of een leuke vakantiedag af te sluiten met een etentje in één van de vele eetgelenheden.
Braamt staat garant voor een leuke vakantie in het oosten des lands!

Plaatsnaam

Braamt

Aantal inwoners

circa 1.300