Brummen

Brummen

Plaats in Nederland

Brummen is een plaats welke centraal in de provincie Gelderland gelegen is. Dit deel van Nederland is populair onder toeristen. Geen wonder gezien de veelzijdige mogelijkheden welke dit gebied te bieden heeft.
Wilt u een vakantiehuis in of om Brummen huren dan zult u bemerken dat nog niet mee valt een leuke accommodatie te vinden. Toch heeft dit dorp alles te bieden wat u nodig heeft. Er is horeca en detailhandel genoeg. Wilt u verse broodjes bij het ontbijt dan kunt u de plaatselijke bakker aandoen. Tegen de avond gezellig een hapje uit eten? Het is mogelijk in Brummen. De omgeving is een leuke mix van dorpjes, leuke steden en een prachtig natuurgebied. 


Toerisme

U brengt de vakantie in Brummen door en wilt nog tips hebben over wat te ondernemen tijdens uw verblijf in dit deel van Gelderland. De keuze is reuze! Bent u een natuurliefhebber dan is Nationaal Park Veluwezoom waar u naartoe moet. Met de auto bent u er binnen het kwartier en kunt u dit natuurgebied te voet of met de fiets verkennen.
Als u tijdens de vakantie verblijft in de gemeente Brummen dan kunt u ook de Hanzestad Zutphen bezoeken. Dit historische centrum ademt een natuurlijke grandeur uit. Het winkelaanbod is bovendien zeer divers, er zijn leuke boetiekjes te vinden.
Rondom Brummen zijn ook diverse kastelen en oude landhuizen te vinden. Verdiep je eens in de geschiedenis van deze Gelderse bouwwerken of wandel eens op je gemak door de prachtige tuinen.
Als u de vakantie in de provincie Gelderland wilt doorbrengen dan is Brummen de perfecte locatie om te verblijven.

Plaatsnaam

Brummen

Aantal inwoners

circa 8.600