Doornspijk

Doornspijk

Plaats in Nederland

Doornspijk is een dorp welke gesitueerd is in het uiterste noorden van Gelderland. Het is dicht gelegen bij Flevoland. Door de ligging kun je tijdens een verblijf in deze plaats het beste van beide provincies ervaren.
Huur je een vakantiehuis in Doornspijk dan verblijf je in een Gelders dorp waar het prima toeven is. Hoewel er maar enkele duizenden mensen wonen heeft het toch faciliteiten te bieden als een supermarkt en enige horeca. Te voet is het dorp prima beloopbaar en een auto heb je slecht nodig als je er op wilt trekken en de regio wilt ontdekken. Zo zie je maar weer, Doornspijk heeft de nodige voordelen te bieden aan de recreant.


Toerisme

Op vakantie in Doornspijk een term die je niet veel zult horen maar toch is het best een leuke suggestie. Door de centrale ligging in Nederland kun je prima uitstapjes maken vanuit het dorp.
De weidelandschappen maken het tot een leuk gebied om er met de fiets op uit te trekken en ook het Veluwemeer is op gunstige afstand gelegen. Ook het natuurgebied van de Veluwe is vanuit Doornspijk goed bereikbaar, de diversiteit van bossen, heidevelden en zandverstuivingen maken het tot een gewilde plek voor natuurliefhebbers.
Brengt u met jonge  kinderen de vakantie door in het dorp Doornspijk dan is het Dolfinarium in Harderwijk een aanrader, is uw kroost al iets ouder dan is Walibi World in Biddinghuizen een goede tip.
Deze diversiteit maakt van Doornspijk een leuke plek om te verblijven en in de omgeving zijn dan ook enkele vakantiehuizen te vinden.

Plaatsnaam

Doornspijk

Aantal inwoners

circa 3.250