Epe

Epe

Plaats in Nederland

Epe is een groot dorp in het oosten van het land. Het is een populaire plek om de vakantie door te brengen. Niet in het minste door haar ligging nabij de Veluwe. Natuurliefhebbers zijn hier dan ook helemaal op hun plek en het huren van een vakantiewoning bij Epe voldoet voor een perfecte uitvalsbasis nabij het bekendste natuurgebied van Nederland.
Maar dit Gelderse dorp heeft zelf ook wel het nodige te bieden aan de toeristen. Er is een kleinschalig doch leuk winkelaanbod en ook in de avonduren is het prima toeven in Epe, dit door de aanwezigheid van knusse eetgelegenheden. Voor een stukje cultuur tijdens de vakantie kun je het binnen de gemeentegrenzen liggende kasteel Cannenburch aandoen.


Toerisme

Wie dikwijls de vakantie doorbrengt in ons eigen Nederland zal waarschijnlijk de provincie Gelderland wel één of meerdere malen hebben aangedaan voor een heerlijke midweek of gezellig weekend ertussenuit. Zoek je een levendig en toeristisch dorp om de vakantie door te brengen dan is Epe de plek om een accommodatie te boeken. Dit Gelderse dorp staat garant voor een heerlijk verblijf in eigen land.
De Veluwe biedt de natuurliefhebber een keur aan wandel- en fietsroutes. Doe de Tongese Heide eens aan voor een heerlijke wandeling in de vrije natuur. Lekker een dagje “stadten” tijdens de vakantie in Epe, kies dan voor Arnhem of Nijmegen. Beide steden hebben meer dan genoeg te bieden en zal zelfs de meest kritische toerist tevreden stellen. Gelderland de provincie waar alle facetten die een vakantie leuk maken te vinden zijn. Bekijk het aanbod van vakantiewoningen in en om het dorp Epe is en ondervindt zelf wat deze Gelderse plaats zo uniek maakt.

Plaatsnaam

Epe

Aantal inwoners

circa 16.000