Ermelo

Ermelo

Plaats in Nederland

De provincie Gelderland is zo’n regio welke erg gericht is op het toerisme, er zijn dan ook diverse leuke stadjes en dorpjes te vinden. Het dorp Ermelo is één van deze aansprekende plaatsen. Jaarlijks huren dan ook vele vakantiegangers een vakantiehuis of hebben hier zelfs een 2de woning aangekocht.
Het is dan ook een perfecte locatie om een recreatiewoning te betrekken want behalve dat Ermelo erg gezellig is heeft het ook als voordeel dan het natuurpark de Veluwe prima te bereiken is. Er zijn dan ook meerdere vakantieparken te vinden in de omgeving van dit toeristische hart van Gelderland. Het grote voordeel is dan ook dat deze regio vanuit alle delen van Nederland prima te bereiken is.
In Ermelo zelf zijn er diverse gebouwen die de liefhebbers van geschiedenis en architectuur zeker zal kunnen bekoren. Een markant baken in het dorp is bijvoorbeeld de Oude Kerk, deze zou al stammen uit de elfde eeuw en zou in de eeuwen daarna verder uitgebreid zijn.
Ook erg leuk is de Ermelosche Heide, dit is feite een natuurgebied direct in de achtertuin van Ermelo. Dit natuurpark heeft natuurlijk een wervende werking op vakantiegangers en dagrecreanten.


Toerisme

Zoals hierboven aangegeven is Ermelo een populaire locatie voor toeristen en vakantiegangers, maar ook de omgeving heeft erg veel te bieden. Er zijn in de omgeving diverse leuke dorpjes te bezoeken en als u liever naar een wat grotere plaats afreist dan is Apeldoorn of Nijmegen een prima alternatief. Hier kunt u ook de nodige cultuur opsnuiven en bovendien erg leuk winkelen.
Voor de fervente natuurliefhebbers is er het Nationale Park de Hoge Veluwe welke prima te bereiken is als u op vakantie bent in of in de omgeving van Ermelo. Hier kunt u schitterend wandelen en fietsen. Dit wordt alom gezien als het mooiste natuurpark van Nederland. Veel toeristen doen dit park tijdens de vakantie zelfs meerdere dagen aan.
Gelderland is één van de populairste provincies wat betreft toerisme en de plaatst Ermelo zit midden in het hart van deze schitterende regio.

Plaatsnaam

Ermelo

Aantal inwoners

circa 25.500