Garderen

Garderen

Plaats in Nederland

Garderen maakt onderdeel uit van de provincie Gelderland. Het is een klein dorp waar de onderlinge verbondenheid groot is. Deze omgeving is vooral in de zomermaanden toeristisch door de aanwezigheid van het natuurgebied de Veluwe.
Vandaar ook dat er toeristen zijn die ervoor kiezen om een vakantiehuis te huren in of dichtbij Garderen. Ook zijn er talloze landgenoten die besloten hebben in dit deel van Gelderland hun tweede huis aan te schaffen.


Toerisme

Door de aanwezigheid van Nationaal Park de Hoge Veluwe is het zo dat dit deel van Nederland populair is onder dagjesmensen en vakantiegangers. Dit prachtige natuurgebied leent zich prima voor het maken van fietstochten en lange wandelingen. De natuur is zeer afwisselend.
Mede door de aanwezigheid van dit natuurpark zijn er diverse vakantieparken in de directe omgeving te vinden. Ook in de buurt van Garderen is het mogelijk een vakantiewoning te huren.
Wilt u meer dan alleen natuur tijdens uw vakantie ? Geen enkel probleem want ook een dagje naar de stad is goed te doen. Steden als Nijmegen en Arnhem zijn per auto prima bereikbaar en zijn beide ook de moeite waard.
Gelderland is een prachtige provincie en u kunt dit uitvinden tijdens uw volgende vakantie. Huur daarom eens een leuke vakantiebungalow in de regio rondom Garderen.

Plaatsnaam

Garderen

Aantal inwoners

circa 2.000