Groesbeek

Groesbeek

Plaats in Nederland

Groesbeek is een dorp in de provincie Gelderland en is een prima plek om een vakantie in Nederland door te brengen. Er is voor toeristen erg veel te zien en doen en dat maakt het dat het huuraanbod van vakantiehuizen in en rondom Groesbeek ook erg divers is.
Als u architectuurliefhebber bent zult u het leuk vinden te horen dat er een aantal oude gebouwen te bezichtigen zijn in dit Gelderse dorp. Maar ook voor de museumliefhebber is het goed toeven er zijn meerder musea te vinden in en rondom deze plaats. Groesbeek staat ook bekend om zijn jaarlijkse wijnfeest. Deze vinden altijd plaats in de het laatste weekend van september. In de omgeving van het dorp zijn enkele wijnboeren actief en een lokaal wijntje proeven is dan ook zeker mogelijk. Maar ook kunt u u kennis van wijn op allerlei manieren groter maken.


Toerisme

De provincie Gelderland is populair bij vakantiegangers en dit is natuurlijk absoluut terecht. De regio heeft meerdere prachtige natuurparken te bieden, waaronder de Veluwe natuurlijk de bekendste is. Veel mensen kiezen er ook voor om een korte wandelvakantie of fietsvakantie te maken in dit deel van Nederland.
Ook zijn er leuke steden te bezoeken als u een vakantiehuisje huurt in Groesbeek. Goede voorbeelden hiervan zijn Arnhem en Nijmegen.
Ook Duitsland is vlakbij dus als u tijdens uw vakantie in Gelderland een dagje bij onze oosterburen wilt doorbrengen dat is dat prima realiseerbaar.
Al met al is Groesbeek een prima uitvalsbasis voor een vakantie in de provincie Gelderland en hier een vakantiehuisje huren is ook goed te doen. Door het grote aanbod van vakantiehuizen zijn de verhuurprijzen concurrerend.
De omgeving van Groesbeek leent zich ook uitermate voor mensen die ter voet op per fiets er op uit willen trekken. De Zevenheuvelenweg welke van Groesbeek naar Berg en Dal leidt is een bekende route. 
Voor mensen met oog voor geschiedenis is een bezoekje aan de Oorlogsbegraafplaats aan te raden. Hier liggen enkele duizenden soldaten begraven, en dan met name Canadezen.
Voor het doorbrengen van een vakantie kun je stellen dat Groesbeek een divers dorp is en dat er daarom genoeg te zien en te doen is in en om deze Gelderse plaats. 

Plaatsnaam

Groesbeek

Aantal inwoners

circa 19.000