Kootwijk

Kootwijk

Plaats in Nederland

Kootwijk is een klein gehuchtje in de provincie Gelderland, het heeft maar enkele tientallen huizen in de kern staa. Toch is het een bekende Gelderse plaats voor veel toeristen. Er zijn hier meerdere vakantieparken te vinden. Dit komt vooral door de goede ligging van het dorpje. Kootwijk ligt op een klein twee kilometer van de snelweg A1 en is mede hierdoor prima bereikbaar vanuit de verschillende regio’s van Nederland.
Maar vooral de omgeving is prachtig, want direct aan dit plaatsje ligt de Veluwe met zijn diverse zandverstuivingen en uitgestrekte bossen. Het is een prachtige plek voor het maken van lange wandelingen, fietstochten of paardrijden. Er zijn dan ook veel mensen die besluiten een vakantiehuis te huren in of rondom Kootwijk. In het gehucht zelf is verder niet veel te doen, maar wel zijn er enkele eetgelegenheden te vinden, deze zijn er vooral voor de toeristen, want in het hoogseizoen zult u merken dat vakantiegangers uit alle delen van Nederland hier de hun vakantie doorbrengen. Maar ook mensen uit Duitsland en zelfs België doen deze regio aan.


Toerisme

De belangrijkste toeristische trekpleister is de al eerder genoemde Veluwe. De actieve vakantieganger zal hier dan ook een leuke tijd beleven en bovendien een sportieve vakantie doorbrengen. Natuurlijk moeten de weergoden wel enigszins meewerken. Mocht dit onverhoopt niet zo zijn dan kunt u natuurlijk ervoor kiezen om een dagje stad te doen, door de centrale ligging in het land zijn steden als Utrecht, Nijmegen en Amsterdam prima te bereiken. Wat u ook zeker moet bekijken is het unieke "Radio Kootwijk" Dit gebouw is gelegen midden in een recreatiegebied en is voltooid in 1921. Het is een bouwwerk waar je niet om heenkunt en heeft zowel voor- als tegenstanders. Oordeel zelf en breng tijdens de vakantie eens een bezoekje aan dit door architect Julius Luthmann ontworpen gebouw.
Als u een vakantiehuisje huurt op een bungalowpark kunt u er ook voor kiezen om voor een binnenactiviteit te gaan. Op veel van deze vakantieparken is het ook mogelijk als particulier zelf een bungalow aan te kopen in of nabij Kootwijk. Het is niet gemakkelijk om dit deel van de provincie Gelderland in enkele woorden samen te vatten dus de beste optie is om hier zelf maar eens een vakantie door te brengen.

Plaatsnaam

Kootwijk

Aantal inwoners

cirva 275