Laren

Laren

Plaats in Nederland

Laren is een dorp in de provincie Gelderland. Deze plaats en zijn directe omgeving is populair onder toeristen en in het voorjaar en de zomermaanden is het hier dan ook prima toeven.
Het Gelderse Laren heeft niet al te veel faciliteiten op het gebied van horeca en detailhandel maar dat neemt niet weg dat dit toch en goede locatie is om de vakantie door te brengen. Rondom het dorp zijn er voor wandelaars en fietsers talloze routes te ontdekken.
Als je een vakantiehuis wilt huren in Laren dan zijn er maar beperkte mogelijkheden, de beste optie is om een recreatiewoning van een particulier te reserveren. Bezoek dit leuke plaatsje bovenin Gelderland ook eens. De liefelijke uitstraling van deze prachtige omgeving maakt het de perfecte locatie voor een lekker weekendje ertussenuit.


Toerisme

Met zijn ligging in het oosten van Nederland is het dorp Laren een uitstekende plek voor natuurliefhebbers om te verblijven. Dit gaat natuurlijk op voor bijna heel de provincie Gelderland, maar hier is het nog echt het landelijke karakter welke overheerst.
Rondom het Gelderse dorp Laren zijn prachtige landgoederen welke u perfect met de fiets kunt aandoen. Enkele kastelen en landhuizen zijn te bezichtigen en u kunt er eventueel een leuke wandeling door de tuin maken.
Door de mooie ligging is een tweede woning in Laren kopen ook een optie die nogal wat recreanten in overweging nemen.
Wellicht heeft u dan ook een leuk uitvalsbasis in dit deel van Gelderland niet ver van het icoon van Laren de Dikke Boom welke net buiten het dorp te vinden is en geworden is tot een dankbaar doelwit voor fotografen.

Plaatsnaam

Laren

Aantal inwoners

circa 1.700