Lichtenvoorde

Lichtenvoorde

Plaats in Nederland

Lichtenvoorde is een dorp in de provincie Gelderland. Voor veel mensen staat deze plaats synoniem aan de Zwarte Cros. Dit jaarlijks terugkerende evenementen trekt bezoekers uit binnen- en buitenland.
Maar ook als je geen “patrolhead” bent dan kun je prima de vakantie hier doorbrengen. Door de ligging in de Achterhoek maakt het dat Lichtenvoorde over een landelijk karakter niet te klagen heeft. De natuur is in dit deel van Nederland dan ook op haar mooist en neem de fiets dan ook vooral mee als je een chalet huurt in Lichtenvoorde.
Het centrum van het dorp heeft de nodige winkels en de belangrijkste boodschappen tijdens de vakantie kunnen hier dan ook gewoon gedaan worden. Ook voor een hapje eten hoef je het dorp niet te verlaten want in Lichtenvoorde zijn prima eettentjes te vinden waar je in een gezellige atmosfeer lekker eten kunt.


Toerisme

Lichtenvoorde is een prima plek om een huisje te huren. Het landelijke karakter van de omgeving en de gemoedelijkheid van deze regio staan garant voor een leuk verblijf in dit deel van Gelderland.
De groene en bosrijke omgeving maken het tot een goed gebied om te voet of op de tweewieler er op uit te trekken.
Verblijf je medio september in Lichtenvoorde dan kun je wellicht het jaarlijkse bloemencorso meemaken. Dit evenement trekt van heinde en verre duizenden toeristen naar het dit Gelderse dorp.
Wil je graag ook een dagje echt winkelen tijdens je vakantie dan is Enschede een stad die je in circa een half uur rijden vanuit Lichtenvoorde kunt aandoen. Kortom mogelijkheden genoeg om een leuke vakantie in de Achterhoek door te brengen.

Plaatsnaam

Lichtenvoorde

Aantal inwoners

circa 13.000